Chlorella pyrenoidosa to słodkowodna alga bogata w substancje biologicznie czynne - witaminy, minerały, konieczne nienasycone kwasy tłuszczowe,najczęściej w zielony barwnik - chlorofil.Chlorofil wspomaga tworzenie czerwonych krwinek, gwarantując w ten sposób stosowne dotlenienie i odżywienie komórek.W ten sposób polepsza metabolizm komórek organizmu, a tym samym ogólną kondycję fizyczną i psychiczną.Substancje zawarte w chlorze są w stanie scalać substancje odpadowe, które powstają w trakcie metabolizmu i pomagają w lepszym trawieniu. Dostarczają organizmowi produktywnych przeciwutleniaczy i neutralizują pH w organizmie.Ze względu na wysoką zawartość błonnika pomaga oczyścić jelita, dlatego jest popularna w kuracjach i dietach oczyszczających. Chlorella jest szczególnie ważnym źródłem białka, wapnia, magnezu, potasu, cynku i żelaza, co jest niezwykle uwielbiane poprzez wegetarian.długofalowe użytkowanie chlorelli ma pozytywny wpływ na ogólną witalność. Przyczynia się do rozszerzenia energii i pomaga w walce z wyczerpaniem i zmęczeniem.Nasza BIO CHLORELLA zawiera 100% alg Chlorella pyrenoidosa, które są przetwarzane metodą shellbroken, która rozbija powłokę komórkową, dzięki czemu organizm może zastosować wszystkie substancje aktywne.Zalecane dawkowanie:Dorośli maksymalnie 20 tabletek dziennie, dzieci od 3 roku życia 5 tabletek dziennie.Zaleca się przyjmowanie w odstępie co najmniej pół godziny od posiłku, popijając wystarczającą ilością wody.Chlorella może być przyjmowana jako jednorazowa kuracja detoksykacyjna lub długoterminowo w celach profilaktycznych. W przypadku długookresowego przyjmowania zaleca się zrobienie tygodniowej przerwy po każdych 3 tygodniach używania.Początkującym zaleca się najpierw przejść kurację detoksykacyjną, a następnie przejść do długotrwałego użytkowania. Przykład wykorzystywania dla początkujących opisano w poniższej tabeli, gdzie dawka jest powoli rozszerzana każdego dnia, by umożliwić organizmowi przypasowanie się. Po osiągnięciu maksymalnej (20 tabletek) dawki dziennej, można ją przyjmować długoterminowo.