N°1 ProBiotic to suplement diety, który w każdej kapsułce dostarcza aż 30 miliardów żywych kultur bakterii, pochodzących z 10 różnych szczepów. W dodatku, suplement zawiera błonnik akacjowy. Żeby zapewnić maksymalną przeżywalność komórek bakterii, zaimplementowano specjalną technikę mikrokapsułkowania.kabel pokarmowy człowieka to środowisko, w którym występuje sporo zróżnicowanych mikroorganizmów - jelita mogą być zamieszkiwane nawet poprzez 1500 gatunków bakterii. Tworzą one kompleksowy ekosystem, który podlega zmianom pod wpływem najróżniejszych czynników, takich jak wiek i dieta. Właściwe odżywianie odgrywa widoczną rolę w utrzymaniu równowagi mikroflory bakteryjnej. Jednak ta harmonia może zostać zakłócona poprzez nieodpowiednią dietę albo wykorzystywanie antybiotyków. Bakterie obecne w układzie trawiennym człowieka można podzielić na trzy grupy: dobre (Bifidobacterium, Lactobacillus), oportunistyczne (Bacteroides, Eubacterium) i patogenne (Clostridium, Staphylococcus).30 miliardów bakterii w 1 kapsułceKażda kapsułka N°1 ProBiotic dostarcza 30 miliardów kultur bakterii pochodzących z 10 szczepów bakteryjnych. Każdy szczep jest skrupulatnie określony i posiada własną numerację, którą można znaleźć w składzie suplementu. Oto niektóre z bakterii zawartych w tym suplemencie:• Bifidobacterium, na przykład Bidifobacterium lactis. To gram-dodatnie bakterie obecne w jelicie grubym. Są one naturalnie obecne w naszym organizmie od samego początku życia, gdyż noworodek otrzymuje je w trakcie przechodzenia poprzez kanał rodny. • Lactobacillus, na przykład Lactobacillus paracasei. Lactobacillus to gram-dodatnie bakterie, które są klasyfikowane jako bakterie kwasu mlekowego. Niektóre z nich uczestniczą w procesie fermentacji mlekowej. Lactobacillus plantarum ma jedno z największych genomów spośród bakterii kwasu mlekowego, a Lactobacillus rhamnosus jest używany w jogurtach i innych produktach mlecznych.• Streptococcus thermophilus. Jest to bakteria stosowana w przetwarzaniu mleka.N°1 ProBiotic mieści jeszcze błonnik akacjowy, który nie jest trawiony poprzez ludzki organizm, lecz może być wykorzystywany przez bakterie do ich rozwoju.zastrzeżona technologia mikrokapsułkowaniaW N°1 ProBiotic zastosowano nowoczesną metodę mikrokapsułkowania, która zapewnia staranną ochronę komórek bakteryjnych. Każda kapsułka zawiera niewiele znaczące cząsteczki pokryte cienką lipidową warstwą, która sprawnie broni bakterie nie tylko w trakcie przechowywania, ale także podczas przemijania przez układ pokarmowy. Dzięki tej nowoczesnej technologii mikrokapsułkowania, bakterie są zabezpieczone przed wilgocią, kwasowością, światłem i tlenem. Możesz być pewien, że kultury bakterii dotrą do dalszych odcinków przewodu pokarmowego w nienaruszonym stanie. Nawet przy mniejszej liczbie bakterii bronionych mikrokapsułkowaniem, wydajność ich zasiedlenia jest porównywalna z większą ilością bakterii nieposiadających tej ochrony.