Brak danych
Dla cery normalnej, suchej Wysoko skoncentrowany preparat łączy w sobie kompilację 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców: australijskiej śliwki kakadu - owocu znanego jako największe na świecie...
Proponowany produkt Śliwkowy koncentrat 53195 nabędziesz w Cosnet w naprawdę wartej rozważenia cenie 67,00 zł. Promocja ta jest wynikiem dogłębnych analiz wielu sklepów oraz hurtowni w internecie.
Zaprezentowana sugestia sklepu internetowego Cosnet to najkorzystniejsza cena (67,00) w bazie. UWAGA: w cenę nie wkalkulowano opłaty za doręczenie, dlatego przedkupnem przeczytaj warunki wysyłki w sklepie.
Dla cery normalnej, suchej Wysoko skoncentrowany preparat łączy w sobie kompozycję 4 multiwitaminowych ekstraktów z owoców: australijskiej śliwki kakadu - owocu znanego jako największe na świecie źródło witaminy C, wiśni, mango i ekologicznych jagód goji.
zapewnia skórze maksymalne odżywienie, witalność i nawilżenie. Intensywnie stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, długotrwale utrzymuje zdrowy wygląd skóry. Wzbogacony ekologicznym olejem z pestek śliwek, z nasion chia, kwasem hialuronowym i kolagenem z elastyną powoduje, że pozbawiona życia skóra błyskawicznie zostaje zrewitalizowana promieniując zdrowym i pełnym energii blaskiem.
objętość: 30 ml kod: 53195 komponenty aktywne: Ekstrakt ze śliwki kakadu- unikatowy owoc znany jako największe na świecie źródło witaminy C. Powiększa antyoksydacyjną obronę komórek, by lepiej bronić przed stresem oksydacyjnym.
Ten owoc to źródło antyoksydantów. Tymi przeciwutleniaczami są ekologiczne hydrokwasy: kwas galusowy kwas elagowy i kwas foliowy i żelazo. Śliwka kakadu z Australii jest największym źródłem witaminy C i to w ogromnej ilości – 1000–5300 mg/100 g, czyli co najmniej 50 razy więcej aniżeli w pomarańczach.
Dotychczas nie odkryto w żadnym miejscu na świecie bogatszego owocu w witaminę C. Ekstrakt z wiśni- wiśnie są bogatym źródłem witaminy A i C, pektyn, a także związków o działaniu antyoksydacyjnym. Ekstrakty z owoców wiśni opóźniają procesy starzenia się skóry, pochłaniają także promieniowanie UVA i UVB.
Dzięki zawartości witamin i karotenu spowalniają powstawanie zmarszczek. Ekstrakt z mango- uniemożliwia przedwczesnemu starzeniu się skóry, przywraca miękkość,sprężystość i elastyczność. Ekstrakt z jagód goji- gromadzi pokaźną ilość polisacharydów, aminokwasów i witamin, przez co uznawany jest za składnik energetyzujący i stymulujący, ponieważ dostarcza komórkom siły oraz energii koniecznej do przeprowadzenia procesów metabolicznych.
dzięki czemu, komórki mogą łatwiej przeprowadzać swoje funkcje, a w konsekwencji cała skóra wygląda zdrowiej i atrakcyjniej. Naturalny olej z pestek śliwek- jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9, będące naturalnym komponentyem płaszcza lipidowego skóry.
Jest dodatkowo bogaty w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydanta, zwalczającego wolne rodniki, dzięki czemu olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi. Dzięki zawartości fitosteroli roślinnych, olej śliwkowy wykazuje też działanie gojące, łagodzące oraz nawilżające.
Fitosterole wpływają także na udoskonalenie sprężystości i spójności skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe. Olej z nasion chia- tłoczony na zimno olej z nasion szałwii hiszpańskiej. Występuje w wiecznie zielonych lasach Amazonii.
Dzięki zawartości fitosteroli, flawonoidów, a także kwasów fenolowych, charakteryzuje się wysokim potencjałem antyoksydacyjnym. W składzie odszukamy m.in. Mirycetynę, kwas kawowy, kemferol oraz kwercetynę.
w dodatku znajdujące się w oleju wielonienasycone kwasy tłuszczowe (60%25 Omega- 3, 20%25 Omega- 6), przy miejscowym zaimplementowaniu są w stanie indukować syntezę czynników przeciwzapalnych oraz obkurczać naczynia krwionośne.
Kolagen- utrzymuje wysoki stopień nawilżenia skóry, wygładza mikrozmarszczki, ujędrnia i napina. Elastyna- rozszerza sprężystość i sprężystość skóry, wykazuje działanie nawilżające i opóźniające oznaki starzenia.
Kwas hialuronowy- to mukopolisacharyd łączący z sobą włókna kolagenowe i elastynowe w skórze właściwej, jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany jako jeden z najistotniej wartościowych czynników nawilżających.